donderdag 29 september 2011

een dikke proficiat, vele zoentjes en knuffels aan seppe vandaag!  hij is jarig.  Zijn mama heeft lekkere pannenkoeken gebakken voor ons en zo was het een echt feest in onze klas!
genieten van het mooie weer én ons leuk speelplein!  enkele sfeerfoto's...

donderdag 22 september 2011

we knutselden elk onze eigen knuffel  :)  best veel werk:  bellen blazen met een rietje in waterverf, dan hield juf de stof op de bellen en zo kreeg onze knuffel een mooi kleurtje!

maandag 19 september 2011

thema 'ik mag knuffelen'....

deze ochtend had elke kapoen zijn of haar lievelingsknuffel mee naar de klas,  we vertelden over onze knuffel, dansten ermee, knuffelden volop met onze knuffel en schilderden een kuffelbeer in met een toverkwast!

donderdag 15 september 2011

dit deden we allemaal tijdens thema jarig zijn...  gesprek rond de verjaardag van jules, maar ook Liam is bijna jarig!  Aanbrengen van een verjaardagsliedje, aanmaken van een verjaardagskoffer + alles spulletjes bespreken, pakjes sorteren met een kleurendobbelsteen,  bewegingslesje met ballonnen "ballonnenregen"! verhaaltje met jules, en natuurlijk de verjaardag vieren van jules en liam!  Verder knutselden we ook nog heel wat:  bellen blazen met verf, inkleuren van een kroon en een pakje bekleven met snippers.   Deze week kwam ook de weekkalender en daglijn aan bod.  Het was dus heel gezellig en leerrijk in onze klas...

Volgende week werken we rond....KNUFFELS.  Uw kapoen mag daarom zijn of haar knuffel elke dag meebrengen naar klas.

groetjes juf Els en Jules x

donderdag 8 september 2011

thema "ik ga op verkenning in de klas!"

onze eerste schoolweek is alweer voorbij!  dit deden we allemaal:  een kenteken kiezen, ons jasje ophangen aan onze eigen kapstok, zoekspel "waar is mijn boekentasje?", mijn eigen smuldoosje (om elke dag koek en drank in te leggen), aanleren en dansen op het goeiemorgenliedje, een eerste knutselwerkje maken met wasco, lijm en verf, bewegingslesjes met de turnjuf, de klas en de verschillende hoeken ontdekken, verhaal van jules: een nieuwe juf voor jules!, ontdekken van de aanwezigheidskalender, spelen in de klas en natuurlijk:  juf els leren kennen!  :-)

prettig weekend!

vrijdag 2 september 2011

oudercontact maandag 5 september 2011

Maandagavond om 19u is elke ouder welkom in ons klasje!   De bedoeling van deze avond?  De werking van onze klas ontdekken, eens luisteren wat uw kapoen allemaal zal doen in klas en op school dit schooljaar, de juf en Jules leren kennen, een spontane babbel met andere ouders en juf...    

donderdag 1 september 2011

de eerste schooldag...

De eerste schooldag is alweer voorbij, bij sommige peuters was er wat verdriet, bij andere kapoenen verliep de dag vlot.  Uw kindje heeft vandaag een eigen kenteken mogen kiezen, ook het persoonlijk heen- en weerschriftje zat vandaag in de boekentas.  Graag elke dag het schriftje even nazien, en natuurlijk regelmatig eens komen piepen naar onze blog!  ;-)